Wednesday, 15 May 2013

CONTRAvention, Royal Institute of British Architects, 25th May

The main CONTRAvention event - Cultural Hijack: Rethinking Intervention, takes place at RIBA (the Royal Institute of British Architects), Saturday 25th May 9am – 6pm.

Speakers include:  Gregory Sholette, Voina (Yana Sarna), John Jordan, Krzysztof Wodiczko, Space Hijackers, Ztohoven, David Pinder, Ben Parry, Peter McCaughey, Nina Edge, Barbara Steveni, Graham Jeffery, Gavin Grindon, Alana Jelinek, Tobias Klein
RIBA 25th May - Conference Schedule.
09.00      Registration: Tea & coffee and a bun
10.00      Welcome: Tobias Klein (Architectural Association)
10.05      Introduction: Peter McCaughey & Ben Parry Overview of Cultural Hijack & live-programme
10.30      Keynote: Gregory Sholette  Dark Matter  (30 min + 15 min Q&A)
11.15      Break – tea & coffee
11.30      Voina (Yana Sarna) Art & Politics in Russia  (30 min)
12.00      Short interventions   
                 Gavin Grindon,  (10 min)
                 Alana Jelinek, This is Not Art: Activism and Other 'Not-Art'(10 min)
12.20      Panel discussionYana Sarna, Gregory Sholette, Gavin Grindon, Alana Jelinek
12.45      Break - Lunch
1.45         Krzysztof Wodiczko War Veteran Projects  30 mins + 15 mins (Q&A)
2.30        Short intervention: David Pinder Geographies of Resistance  (10 min)
2.40        ‘Unsanctioned Resistance’ Presentations from:
                 Space Hijackers  (20min)   
                 Ztohoven Moral reform and media sculptures (20min)
3.20       Panel discussion - Space Hijackers, David Pinder, Ztohoven, Graham Jeffery
3.40      Break:  tea & coffee
4.00      Short interventions Nina Edge 
4.15      Presentation by John Jordan Resisting Stockholm Syndrome: Anecdotes on Omniside, artivisme and sinkin your                 cultural capital.
5.00      30 one-minute statements from the floor...   - invited from the floor chaired Graham Jeffery 
5.30      Closing comments Barbara Steveni (APG)
5.45      End performance
6.00      CLOSE

Book your place NOW at: